sâmbătă

Un istoric al loteriei romane

Un istoric al loteriei romane

A juca la loterie  este fara dar si poate  o forma recunoscuta de joc de noroc ce ofera o multitudine de castiguri. Anumite  guverne interzic loteriile c in timp ce altele organizeaza pe teritoriul statelor acestora , loterii nationale. Loteriile sunt reglementate la nivel guvernamental.

La sfarsitul secolului 19,, multe forme de jocuri de noroc,in speta  jocurile loto dar si pronosticurile sportive, erau considerate ca fiind  ilegale in multe state , precum statele unite ale americii si majoritateastatelor din uniunea europeana, pana dupa 1945.

loteria nationala  Incepand cu  1960, cazinourile si loteriile nationale  au aparut ca ciupercile  in intreaga lume, ca un mijloc de a creste veniturile in plus fata de taxe si impozite.


Pesemne ca exista mai multe forme de jocuri de  loterii. Premiile erau in bani sau in bunuri cu o valoare de obicei stabilita de organizatorii loteriei . In aceasta forma exista riscul unor pierderi daca nu se vor vinde numaurl pontat de bilete. Sau premiul poate fi un anumit procentaj din incasari. O forma populara a acestui model este extragerea "50-50", unde organizatorii promit premii in procentaj de 50% din incasari. Premiile la loterie pot fi unice daca fiecare bilet este identificat printr-un numar unic. O modalitate de a avea ai multi castigatori, se pare ca loteriile au creat posibilitatea ca cumapratorii de bilete de loterie sa selcteze numerele de pe biletele de joc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu