duminică

intetinere laptop. Consum laptop. Avantaje laptop. Avantaje Notebook. Avantaje ultrabook

Ce trebuie sa stiti despre laptop, folosirea laptopului intretinerea laptopului, si despre laptop in general

In primul rand cam ce este laptopul ? 

laptop vs PC


Cu totii vedem pe  magazinelor online fel si fel de oferte pentru laptopuri. Laptopul ca si ansamblu tehnic este in principiu un calculator mai mic. In forma miniaturala. Interiorul acestuia fiind perindat de aceleasi piese ca si in cazul unui sistem desktop normal, diferind doar componenetele de laptop. In interior se gasesc aceleasi componente ca si intr-un desktop normal singura diferenta este insa de dimensiuni.Dimensiuni mult mai mici

laptop vs. desktop

Unii useri, contactati de redactia www.informativul.blogspot.com au declarat ca nu ar achizitiona un  laptop in masura in care acesta este asociat cu un pret mult prea ridicat,ar avea o fiabilitate redusa, iar performante reduse ar creiona o imposibilitate pentru upgrade . Cu toate acestea, eu unul observ de cand cu Black Friday o serie d elaptop-uri care au performante crescute dar si posibilitate crescute de update. Iar memoriile sunt pana la 8 giga ddr3 . 

 

laptopurile au o serie de avantaje in raport cu sistemele desktop ( laptop vs. desktop )

Pesemne ca lipsa cablurilor, ori greutatea redusa, ori performantele ridicate, ori  silentiozitatea acestora au facut din laptopuri niste resurse inepuizabile. Pentru ca oriunde in metroul bucurestean, gasesti pe cineva in brate u laptop. Un prim aspect pozitiv fiind desigur portabilitatea laptop. Dar si un consum laptop redus de energie. In conditiile in care un sistem desktop normal consuma 400 kw- 1200 kw , un laptop consuma intre 45w si `120 w.  Iar anual putem face o reducere a cheltuielilor de maxim 289 lei , ceea ce evident va insemna amortizarea investitiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu