sâmbătă

Despre extragerile loteriei romane. Istoricul loteriei romane

Date despre loteria romana

In mai multe tari, loteriile sunt legalizate de catre guvernele sau administratiile locale.In Romania, traditia lor este veche si certificata juridic in Codul Calimachi, inca din secolul al XIX-lea. Jocurile la loto erau organizate initial de biserici, iar banii erau destinati ajutorarii celor saraci si bolnavi.

Loteria Romana este una din institutiile cu traditie ale societatii romanesti, fiind infiintata in anul 1906. In prezent, C.N. "Loteria Romana"S.A. organizeaza si exploateaza, in calitate de unic organizator, pe intreg teritoriul tarii, conform O.U.G. nr.77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc, jocuri loto si pariuri mutuale. Loteria Romana se afla momentan in proportie de 100% in proprietatea statului. Se va pastra controlul asupra institutiei prin vanzarea a doar 32% din actiuni. De fapt, este vorba despre un transfer de obligatii ce decurg din legi adoptate de Parlamentul Romaniei.

Sansele de a castiga potul la o loterie sunt determinate de mai multi factori: numarul de variante jucate, numarul de numere castigatoare, daca este importanta ordinea lor si daca numerele extrase pot fi extrase din nou. Asfel jocurile de tip loto imbraca urmatoarele forme:

Care sunt jocurile loteriei romanae?
  • Loteria  Loto 6 din 49 este un joc de tip loto, und enumerele ce s epot select ape biletul cumaprat din agentiile loto  sunt cuprinse intre 1 si 49 , o varianta simpla ce costa 4,1 lei conform unui comunicat de presa a loteriie romanae din septembrie 2012, avand 6 numere. La acest joc avem 3 serii de castigatori si anume. Putem castiga cu 6, 5 repsectiv  ori 3 numere castigate
    • Categoria 1 - toate cele 6 numere extrase
    • Categoria 2 - 5 numere din cele 6 extrase
    • Categoria 3 - 4 numere din cele 6 extrase
  • Un alt joc al  loteriei romanae este Jocul  5/40, iar in cadrul agentiilor loto , participantii trebuie sa joace 5 (sau mai multe) numere cuprinse intre 1 si 40, alese de pe biletul de joc iar pentru a a intra in posesi apremiului cel mare  trebuie sa "nimereasca" primele 5 numerel sau 4 numere dintre cele 6 extrase la tragerea numerelor castigatoare. Conform regulamentului de functionare al  loteriei romane categoriile de castiguri sunt urmatoarele:
    • Categoria 1 - unde se pot castiga cu 5 numere din primele 5 extrase
    • Categoria 2 - Unde se poate castiga cu 5 numere din toate cele 6 extrase
    • Categoria 3 -Unde desigur puteti castiga  4 numere din toate cele 6 extrase
  • Despre jocul NOROC loto poate fi activ doar pe biletele  LOTO 6/49 bifate si inregistrate cu variante LOTO 6/49; Intr-l alta forma de idei,  se pare ca nu este posibil sa jucam la extragerea NOROC fara a juca si LOTO 6/49. Conform organizatorilor ,In momentul tip;aririi de aparatele loteriei romaane unui bilet LOTO 6/49, terminalul creaza un numar intamplator de 7 cifre, si anume numarul NOROC. Jucatorii loteriei romane pot sa juca un numar NOROC (pana la 64.000 numere) . In cadrul unui interviu luat de catre reporterii www.informativul.blogspot.ro se pare ca avem posibilitatea de a miza mai multe numere de noroc, Ce vor fi sub form aunui numr serial emis\ tiparit de catre terminalul  loteriei romane
  • Extragerile JOKER - Pentru a fi castigatori la JOKER trebuei in primul rand sa alegeti\ sa bifati pe biletul de joc
  • a) 5 sau mai multe, cuprinse intre 1 si 45
  • b) un numar cuprins intre 1 si 20. 
Astfel  acest conglomerat de 5+1, va lua form aunui bilet de joker. Unde inn partea stanga putem plasa numerele noastre iar in drepata unul din cele 20 numere !


Asadar  www.informativul.blogspot.ro va ureaz amult succe sin continuare si speram sa ne auzim castigatori..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu